Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 15:33 - Коя инвестиция е по-изгодна – покупката на апартамент или къща във Варна?
Автор: kvartirivarna Категория: Бизнес   
Прочетен: 1992 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09.2012 15:43


 Покупката на собствен дом е важна стъпка в нашия живот, а изборът е голямо предизвикателство. В столицата и големите български градове търсенето и предлагането на имоти в разнообразен ценови диапазон е значително. Ако избирате недвижими имущество във Варна, ще бъдете изправени пред решението за покупката на къща или апартамент. Двата типа имота имат своите предимства и недостатъци.

Преди да подпишете договор за покупко-продажба, определете вашия бюджет. Преценете сами какво точно може да си позволите – къща в покрайнините на Варна или луксозен апартамент в престижен квартал (например Чайка). Проучете внимателно пазара на желаните от вас имоти и сравнете цените, доколкото това е възможно. Потърсете помощта на лицензирани брокери, потърсете обяви в интернет или се допитайте до ваши близки и приятели, които могат да ви насочат.

Отговорете си на въпроса дали се нуждаете от свободата и простора на самостоятелната къща или за вас е по-важно да бъдете близо до центъра на Варна или морската градина например. Местоположението на имота е важно, но понякога не е решаващия фактор. Понякога семействата правят малък компромис с локацията, но избират имот в спокоен район с достатъчно детски площадки и училища.

Основно предимство при закупуване на къщи във Варна е по-голямата им жилищна площ, което може да означава стая за всяко едно от вашите деца или допълнителен комфорт за вас самите. Разполагате със собствен двор с място за градина с цветя или за отглеждане на плодове и зеленчуци, които не може да намерите в супермаркетите. Може да превърнете двора в кът за отдих и игра на децата. С покупката на къщи във Варна избягвате неудобството на шумните съседи под или над вас, както и нежелателните дискусии за общи сметки или ремонти на жилищните сгради.

Малкият по площ апартамент във Варна от своя страна ви спестява значителни средства за поддръжка на имота, месечна консумация на електричество или вода. В повечето квартали на морската столица инфраструктурата е добре уредена, а транспортните връзки с центъра са отлични. Често хипертмаркетите или откритите пазари са на пешеходно разстояние от апартаментите, което е значително улеснение за всички.

Парцели във Варна за строителство на къщи има и обикновено са разположени в периферията на града, а тези в централните части са с високи цени. Възможно е да възникнат разходи, свързани с подобряването на  инфраструктурата около вашия имот, което при панелните или тухлените кооперации е по-малко вероятно. Най-важно за вас като бъдещ собственик е да изберете дом, който първо може да си позволите и второ – отговаря на изискванията ви за площ, независимост, външен изглед, интериор, нужди от основен ремонт. 



Тагове:   къщи,   парцели,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. gocho52 - Имам една къща за продаване...
19.09.2012 16:00
...а магистрала Варна ще мине ли върху нея?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvartirivarna
Категория: Бизнес
Прочетен: 28788
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930