Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2012 15:45 - Какви са начините за успешно инвестиране в недвижими имоти във Варна?
Автор: kvartirivarna Категория: Бизнес   
Прочетен: 892 Коментари: 0 Гласове:
0



Напоследък се забелязва тенденцията за закупуване на недвижими имоти във Варна с цел инвестиция. Търсенето важи не само за големите проспериращи български градове, но и за по-малките такива, където са изградени нови ваканционни комплекси.
Предвид икономическата криза през последните години голям процент както българи, така и чуждестранни граждани, имат интерес в инвестиране на недвижими имоти с цел подсигуряване на спестените си средства. Например, един закупен имот на начален етап на строителство в бъдеще би могъл да донесе крупни доходи от препродажба. Това е възможно в случай, че недвижим имот, закупен „на зелено,” вече е на фаза „завършен вид с разрешение за ползване”, инфраструктурата около имота е подобрена, съответно и цената на имота се увеличава.
Сред всички български градове, морската столица Варна се отличава с предлаганото разнообразие на имоти с различна площ и локация. При интерес от закупуване на апартаменти във Варна, от голямо значение е да се направи правилна сметка каква сума ще бъде инвестирана и какви доходи може да се очакват в бъдещ план.
Луксозните апартаменти във Варна са атрактивни и привлекателни, но и изискват сериозни вложени средства. Предпочитаните райони за живеене като „Гръцката махала”, „Тракия”, „Чайка” са с най-значителен интерес от страна на инвеститорите, независимо, че цените за квадратен метър обикновено надвишават 1 000 евро. Преимуществото на тези райони са отличната локация и инфраструктура – близост до централните градски части, административни сгради, учреждения, банки, офиси, магазини и пр. Другото предимство е че имотите в тези райони бързо и лесно се отдват под наем, осигурявайки отлични доходи за собствениците им.
От друга страна, старото строителство в по-крайните квартали на Варна също така държи цената си. Причината при тези имоти във Варна е сигурността, качественото изпълнение на сградата, големите квадратури и простора, с който се отличават районите като „Младост”и „Трошево”, например.
За съжаление, не съществува универсална рецепта за изгодно инвестиране в недвижими имоти. Влагането в нови жилищни комплекси от затворен тип е разумна сделка, тъй като подобен род комплекси са предпочитани не само от българи, но и от чужденци, предлагайки значителни екстри за комфортно пребиваване – охрана, паркинг, басейн, озеленени площи, поддръжка.
Старото строителство, включително и панелните жилища дават повече сигурност, но пък по-малка възвръщаемост. Особено ако по този тип имоти се направят допълнителни инвестиции за ремонти и подобрения, за да може цената на имота да се повиши.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvartirivarna
Категория: Бизнес
Прочетен: 28455
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930